Hartelijk dank voor uw interesse in een excursie bij ons bedrijf. Vanwege het coronavirus (COVID-19) kunnen we momenteel helaas geen excursies op onze rioolwaterzuiveringsinstallaties verzorgen. Wij begroeten u graag op een later moment en wel zodra de landelijke versoepelingsmaatregelen dat toelaten.
Houd daarom deze pagina in de gaten!

  

Bezoek een van onze rioolwaterzuiveringsinstallaties (rwzi's)

Waterschapsbedrijf Limburg heeft verspreid over de provincie Limburg 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties. Jaarlijks wordt hier in totaal circa 150 miljoen m³ afvalwater gezuiverd. Dit afvalwater is afkomstig van Limburgse huishoudens en bedrijven die zijn aangesloten op het transportriool.

Schoon water, van levensbelang!

Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 120 liter water. Om te douchen, het toilet door te spoelen, de afwas te doen, enz. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat afvalwater van Limburgse huishoudens en bedrijven verdwijnt in het riool en wordt getransporteerd naar een van de 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties van Waterschapsbedrijf Limburg om gezuiverd te worden. Het gezuiverde afvalwater wordt geloosd op oppervlaktewater.

Excursies

Waterschapsbedrijf Limburg laat graag zien hoe dit afvalwater weer schoon wordt gemaakt en hoe we daarbij voorop lopen met het gebruik van innovatieve en duurzame technieken. Daarom bieden we de mogelijkheid om een excursie te boeken bij een van onze rioolwaterzuiveringsinstallaties in Maastricht-Limmel, Hoensbroek, Susteren, Roermond, Venlo, Weert en voor een aantal groepen ook in Simpelveld (deze laatste locatie is niet beschikbaar voor scholen). Een excursie bestaat uit een interne presentatie en een rondleiding over ons bedrijfsterrein en duurt circa 1,5 uur.

Een excursie is gratis en kan als groep worden aangevraagd. Denk aan groepen studenten WO en HBO, leerlingen voortgezet onderwijs, verenigingen, lager onderwijs, burgers, agrariërs, bedrijven of bestuurders.

Voorwaarden

Om deel te nemen aan een gratis excursie moet worden voldaan aan de volgende voorwaarden:

  • Minimaal 2 weken van te voren reserveren.

  • De groep bestaat uit minimaal 10 en maximaal 25 personen

  • Schoolklassen vanaf groep 7.  In verband met veiligheid vragen wij bij het lager onderwijs minimaal 1 begeleider per 10 leerlingen.

De excursies worden gegeven van maandag t/m vrijdag. De door u gewenste aanvangstijd kunt u aangeven bij de aanvraag.

Uw aanvraag kan u indienen door een mail te versturen naar excursie@wbl.nl onder vermelding van aanvraag excursie.

Onze excursies zijn gratis, echter bij annuleren binnen 2 werkdagen voor aanvang van een excursie, zien wij ons genoodzaakt een bedrag van € 100,-- in rekening te brengen.