Calculator


Peter Damoiseau

'...Kostprijzen, contractvormen en rekenmethodes vormen de rode draad van je werk.'

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!

Elke Nederlander verbruikt dagelijks ongeveer 130 liter water, gebruikt voor diverse doeleinden zoals drinken, douchen, toilet doorspoelen, afwassen en wassen. Met 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties die het water van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven zuiveren, dragen we actief bij aan het herstel van de natuurlijke kringloop. Dit doen we door gezuiverd water en zuiveringsslib een nieuwe bestemming te geven. Ons streven is om met waterzuivering de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken. We bieden een ideale werkomgeving voor mensen die deze passie met ons delen, en samen creëren we ongekende meerwaarde voor onze ketenpartners.

Als Calculator ben je in staat om multidisciplinaire ontwerpen snel te doorgronden en ben je een communicatief sterke teamspeler. Je bevordert kostenbewustzijn binnen projectteams en fungeert als betrouwbare kostenpartner voor onze raamcontractanten. Met jouw passie en plezier in het werk draag je bij aan innovatieve en strategische keuzes binnen projecten. Je werkt nauwkeurig volgens de SSK-systematiek en zorgt voor een uniforme aanpak samen met je collega Calculators. Ben je kritisch, kostenbewust en heb je een scherp oog voor marktprijzen en -ontwikkelingen? Durf je vragen te stellen en heb je kennis van, en affiniteit met, de vakgebieden binnen Waterschapsbedrijf Limburg? Lees dan snel verder!

Jouw werk

Als Calculator:

  • Stel je kostenramingen in de verschillende projectfasen op, van projectinitiatie tot en met het definitief ontwerp. Dat doe je voor projecten in het kader van zuiveringstechnische werken op het gebied van civiele techniek, bouwkunde, werktuigbouw en elektrotechniek;
  • Maak je deel uit van de projectteams en spiegel je het team op kostenbewustzijn;
  • Werk je nauw samen met onze raamcontractanten die onze projecten realiseren en ben je hun counterpartner op de projectkosten;
  • Werk je mee aan de haalbaarheid op kosten van technische alternatieven binnen de projecten, maar ook op het gebied van innovatieve strategische keuzes;
  • Beoordeel je kostenaspecten van meer- en minderwerk, termijnen en facturen in de uitvoeringsfase;
  • Stel je na afronding van een project op basis van de nacalculatie een financiële analyse op;
  • Werk je volgens de SSK systematiek en ben je gezamenlijk verantwoordelijk met de collega calculators voor een uniforme aanpak.

Als Calculator maak je deel uit van de afdeling Engineering binnen de sector Operatie & Onderhoud. We zijn een team dat verantwoordelijk is voor het technisch ontwerp en de realisatie van de projecten voor de installaties van WBL. We zorgen ervoor dat tijdens de realisatie van projecten het primair proces niet in gevaar komt. Het team bestaat uit vakspecialisten op werktuigbouwkundig, elektrotechnisch en civiel vlak. Het tekeningarchief behoort ook tot de afdeling. In totaal zijn we met 25 collega’s. Onze kracht ligt in het conceptueel ontwerp en de begeleiding van de realisatie door onze raamcontractanten.

Over jou

Als persoon ben jij analytisch en nauwkeurig, met een scherp oog voor detail en kostenbewustzijn. Je hebt een kritisch denkvermogen, durft vragen te stellen, en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden. Samenwerken binnen projectteams gaat je goed af, en je hebt affiniteit met de vakgebieden binnen Waterschapsbedrijf Limburg. Je werkt proactief en zelfstandig, straalt passie en enthousiasme uit, en hebt een goede kennis van begrotingstechnieken en de SSK-systematiek. Daarnaast ben je flexibel en kunt je snel aanpassen aan veranderingen en nieuwe uitdagingen.

Verder heb je:

  • Een hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur in een relevante technische of financiële richting;
  • Grondige kennis van begrotingstechnieken en kostprijscalculaties.
  • Bekendheid met de RAW-systematiek en andere relevante standaarden in de bouw en techniek;
  • Ervaring met het opstellen van ramingen, begrotingen en budgetten voor verschillende soorten projecten;
  • Uitstekende analytische en rekenkundige vaardigheden;
  • Kostenbewust en een goed gevoel voor marktprijzen en -ontwikkelingen;
  • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;
  • Een kritische houding en durf je vragen te stellen en zaken ter discussie te stellen.

Ons aanbod

Afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 5.271,- bruto per maand (salarisschaal 10) conform CAO Werken voor waterschappen op fulltime basis (36 uur). Waterschapsbedrijf Limburg heeft verder uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

  • Individueel Keuze Budget van 21% van jouw salaris (incl. vakantiegeld). Dit kun je uit laten betalen of omzetten in extra verlofdagen,
  • Persoonsgebonden Basis Budget van €6.000,- (per 5 jaar) of €12.000,- (per 5 jaar voor personen onder de 35 jaar) voor vitaliteits-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Over ons

“Water, samen halen we er meer uit!”

Vanaf 1 januari 2025 bundelen Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg hun krachten in de waterketen dankzij de samenvoeging van beide organisaties. Samen in één Waterschap delen we één doel en één visie: we bouwen aan een duurzame waterketen voor Limburg, met veiligheid als prioriteit. We staan garant voor de beschikbaarheid van schoon en ecologisch gezond water waarbij we tijdens het water zuiveren steeds meer grondstoffen terugwinnen en zorgen voor veilige dijken en droge voeten. We omarmen innovatie en duurzaamheid, waardoor Limburg vooroploopt in groene watertechnologie, milieuvriendelijk waterbeheer en zich profileert als een voorbeeld voor de rest van Nederland en daarbuiten. Wil jij bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst voor water in Limburg? Dan komen wij graag met jou in contact!

Interesse?

Solliciteer dan via de onderstaande knop!

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Afdelingsmanager Engineering, Jan Janssen via tel. 06 55 74 22 77. Voor meer informatie over het proces van deze vacature kun je contact opnemen met Senior HR-adviseur Remco Rops, via tel. 06 10 92 15 76.

Heeft deze vacature iets bij je losgemaakt?

Dan zien je we je reactie graag tegemoet!